Als startende ondernemer sta je voor veel keuzes en uitdagingen, waaronder het vinden van de juiste financieringsopties voor je bedrijfsmiddelen. Een van de meest aantrekkelijke opties voor veel ondernemers is financial lease. In dit artikel bespreken we de voordelen van financial lease voor startende ondernemers en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw onderneming.

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een vorm van leasen waarbij je als ondernemer een voertuig of ander bedrijfsmiddel leaset voor een bepaalde periode en tegen vaste maandelijkse kosten. Aan het einde van de leaseperiode heb je de mogelijkheid om het bedrijfsmiddel te kopen voor een restwaarde.

Voordelen van Financial Lease voor Startende Ondernemers

  1. Behoud van Werkkapitaal: Een van de grootste voordelen van financial lease is dat je geen grote investeringen hoeft te doen in bedrijfsmiddelen. Hierdoor houd je meer werkkapitaal beschikbaar voor andere belangrijke uitgaven, zoals marketing, personeel of voorraad.
  2. Fiscale Voordelen: De maandelijkse leasekosten zijn volledig aftrekbaar als bedrijfskosten. Bovendien kun je profiteren van afschrijvingen op het geleaste bedrijfsmiddel en mogelijk investeringsaftrek, wat je belastingdruk kan verlagen.
  3. Geen BKR-registratie: Financial lease wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), waardoor je kredietwaardigheid niet wordt beïnvloed. Dit kan belangrijk zijn voor startende ondernemers die hun kredietruimte willen behouden voor andere financieringsvormen.
  4. Eigendom aan het Einde van de Looptijd: Aan het einde van de leaseperiode heb je de mogelijkheid om het bedrijfsmiddel tegen een vooraf bepaalde restwaarde over te nemen. Dit betekent dat je uiteindelijk eigenaar wordt van het bedrijfsmiddel, wat bijdraagt aan de opbouw van je bedrijfsactiva.
  5. Vaste Maandelijkse Kosten: Met financial lease heb je te maken met vaste maandelijkse kosten, wat het makkelijker maakt om je cashflow te plannen en budgetteren. Dit geeft je meer financiële zekerheid en voorspelbaarheid.
  6. Snelle Toegang tot Bedrijfsmiddelen: Financial lease maakt het mogelijk om snel te investeren in noodzakelijke bedrijfsmiddelen zonder lang te hoeven sparen of wachten op goedkeuring van een banklening. Dit kan je helpen om je bedrijfsactiviteiten sneller op te starten en te groeien.

Waarom Financial Lease kiezen?

Financial lease biedt startende ondernemers een flexibele en financieel voordelige manier om essentiële bedrijfsmiddelen te financieren. Het behoud van werkkapitaal, fiscale voordelen en de mogelijkheid om uiteindelijk eigenaar te worden, maken financial lease tot een aantrekkelijke optie. Bovendien zorgen de vaste maandelijkse kosten voor meer financiële stabiliteit en voorspelbaarheid.

Conclusie

Financial lease biedt tal van voordelen voor startende ondernemers, van het behoud van werkkapitaal tot fiscale voordelen en eigendom van bedrijfsmiddelen aan het einde van de looptijd. Door te kiezen voor financial lease, kun je als ondernemer profiteren van een flexibele en kostenefficiënte manier om je bedrijf te laten groeien en bloeien.

Financial lease occasions

Op onze site vind je een snel groeiend aantal financial lease occasions van diverse merken. Bekijk nu het actuele aanbod.