Als ondernemer ben je wellicht bekend met financial lease, een zakelijke financieringsvorm waarmee je een auto kunt aanschaffen zonder direct de volledige verkoopprijs te hoeven betalen. Maar wat als je een bestaand financial leasecontract wilt overnemen? In dit artikel bespreken we de voordelen van het overnemen van een financial leasecontract en geven we praktische tips voor potentiële overnemers.

Voordelen van het Overnemen van een Financial Leasecontract

  1. Direct Eigenaarschap: Wanneer je een bestaand financial leasecontract overneemt, word je direct eigenaar van de auto. Dit is vergelijkbaar met een hypotheek op een huis. Je hebt de voordelen van het bezit zonder de initiële hoge kosten.
  2. Behoud van Eigen Vermogen: Door een leasecontract over te nemen, behoud je je eigen vermogen. Dit is vooral gunstig voor ondernemers die hun financiële middelen elders willen inzetten.
  3. Fiscale Voordelen: Als nieuwe contracthouder profiteer je van dezelfde fiscale voordelen als de oorspronkelijke leaser. Denk aan investeringsaftrek, renteaftrek en afschrijving.
  4. Flexibiliteit: Financial lease biedt flexibiliteit. Je kunt het contract vervroegd aflossen en er is geen limiet op het aantal kilometers dat je mag rijden.

Stappen bij het Overnemen van een Financial Leasecontract

  1. Onderzoek: Begin met onderzoek naar beschikbare leasecontracten. Kijk naar de looptijd, maandelijkse kosten en voorwaarden. Goed nieuws: je bent al op de juiste site beland. Bekijk ons aanbod van financial leasecontracten ter overname.
  2. Contact met Huidige Leaser: Neem contact op met de huidige leaser om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via de knop 'reageren' bij elke auto op onze site. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie hebt, zoals de resterende looptijd, de huidige km-stand, foto's van aanwezige schade, informatie over de onderhoudsgecshiedenis en eventuele extra kosten.
  3. Overeenkomst en Overdracht: Als beide partijen akkoord gaan, stel dan een overeenkomst op, of laat de leasemaatschappij dit doen. Hierin leg je de voorwaarden vast, inclusief de overdracht van het leasecontract.
  4. Formaliteiten: Zorg ervoor dat alle administratieve en juridische formaliteiten correct worden afgehandeld. Denk aan het wijzigen van de tenaamstelling en het informeren van de leasemaatschappij. En vergeet ook niet een autoverzekering te regelen.

Slotwoord

Het overnemen van een bestaand financial leasecontract kan een slimme zet zijn voor ondernemers. Het biedt voordelen op het gebied van eigendom, flexibiliteit en financiën. Let op de details, wees transparant en geniet van de voordelen van financial lease! 🚗💼